Lisävahvistusta koneturvallisuuspalveluihin

Iloiset henkilöstöuutiset seuraavat tällä viikolla toisiaan! Olemme nimittäin saaneet lisävahvistusta nosturitarkastusten lisäksi nyt myös koneturvallisuuspalveluihimme, kun Katri Tytykoski palasi FINN-Tarkastukselle alkuviikolla.

Meillä on ilo kertoa jo toisen kerran tällä viikolla henkilöstöuutisia. Nosturitarkastuksen lisäksi olemme nimittäin tällä viikolla saaneet lisävahvistusta myös koneturvallisuuspalveluihimme, kun Katri Tytykoski palasi FINN-Tarkastukselle alkuviikolla. Tarkemmin Katrin työpaikkana on koneturvallisuuden eri palveluihin keskittyvä tytäryhtiömme FINN-Advisors Oy.

Katri palaa riveihimme sosiaali- ja terveysministeriöstä, jossa hän toimi konedirektiivin vastuuvirkahenkilönä, edusti Suomea EU:n neuvostossa uudesta koneasetuksesta neuvoteltaessa ja osallistui asetustekstin viimeistelytyöhön. Näin ollen Katri tunteekin uuden EU:n koneasetuksen sisällön perinpohjaisesti.

Katrilla on lähes 20 vuoden kokemus erilaisista koneturvallisuuteen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Hän on viranomaisroolissa osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun EU:n neuvottelupöytien lisäksi kansallisella tasolla. Lainsäädäntötyön lisäksi Katri on tehnyt erilaisia tarkastuksia ja arviointeja tarkastuslaitosten palveluksessa aiemmin ollessaan. Tarkastuslaitosvuosia Katrille on ehtinyt kertynyt tusinan verran ja virkavuosia sosiaali- ja terveysministeriön palveluksessa reilut seitsemän. Koneturvallisuuskouluttajana Katri on toiminut yli 15 vuoden ajan.

Katri kertoo palaavansa innolla kehittämään FINN-Advisors Oy:n koneturvallisuuspalveluita ja tekemään käytännönläheistä asiakastyötä koneturvallisuuden sektorilla. Katria tulevat työllistämään mm. koulutustehtävät, sillä tiedonjano erityisesti uudesta EU:n koneasetuksesta on FINN-Tarkastuksen asiakaskunnassa jo selvästi kasvanut. Uusi asetus julkaistiin EU:n virallisessa lehdessä sopivasti juuri eilen, joten Katri pääsee tositoimiin koulutusrintamalla heti lomakauden jälkeen elokuussa, kun koulutukset kesätauon jälkeen jälleen jatkuvat.

Toivotamme Katrin lämpimästi tervetulleeksi takaisin FINN-Tarkastukselle!

(kuva: Studio Torkkeli Oy / Laura Tammisto)