Tällä sivulla pääset tutustumaan ajankohtaiseen koulutustarjontaamme.
Kevätkautta 2022 varten olemme jälleen kehittäneet jotain ihan uutta. Toteutamme avoimet koneturvallisuuskoulutukset perjantaiaamuisin toistuvien kahden tunnin mittaisten etäkoulutusten sarjana. Sarja starttaa heti tammikuussa – löydät näiden tiiviiden ja tehokkaiden parituntisten koulutusten aiheet nyt täältä!
Kaikki alla esiteltävät koulutukset ovat toteutettavissa myös tilauskoulutuksina yrityskohtaisesti lähi- tai etäkoulutuksena.
Koulutuksessa käsitellään konehankinnoissa ja -toimituksissa yleisimmin esiin tulevia vastuukysymyksiä koneturvallisuuslainsäädännön näkökulmasta. Päivän aikana käydään läpi yksittäisen koneen, osittain valmiin koneen sekä konelinjan…
Koulutuksessa perehdytään koneen CE-merkinnän taustalla oleviin valmistajan velvollisuuksiin keskittyen erityisesti konedirektiivin 2006/42/EY sisältämiin vaatimuksiin. Koulutuksessa selvitetään, millaisiin tuotteisiin konedirektiivin…
Koulutuksessa käsitellään työpaikoilla käytössä olevia koneita koskevaa lainsäädäntöä, koneiden valinnassa huomioon otettavia asioita, koneiden teknistä turvallisuustasoa sekä tarkastamista.
Koulutuksessa käsitellään riskienarvioinnin perusperiaatteita ja eri lähteistä tulevia vaatimuksia koneiden riskien arvioinnin tekemiselle. Koulutukseen sisältyy lyhyt harjoitustyö (tehdään osittain yhdessä ja osittain itsenäisesti), jonka tavoitteena on…
Koneiden toiminnallisuuden suunnittelu on perusta sekä mekaniikka- että automaatiosuunnittelulle. Koulutuksessa käsitellään koneen toimintoihin tarvittavien osa-alueiden suunnittelua turvallisuuden kannalta.
Yleensä mekaniikkasuunnittelun keinoin tehtävät turvallistamistoimenpiteet ovat vaikuttavimpia ja toteuttavat riskin pienentämisen ideologian ensimmäistä askelta konedirektiivin velvoittavalla tavalla. Koulutuksessa käydään läpi mekaniikan keinoja vaikuttaa ihmisen ja koneen turvalliseen vuorovaikutukseen.
Koulutuksessa tutustutaan koneen ohjaus- ja turvatoimintojen suunnitteluun liittyviin vaatimuksiin. Päivän aikana käydään läpi koneiden sähkölaitteistostandardin EN 60204-1 ohjaustoimintoihin liittyviä vaatimuksia sekä standardin EN ISO 13849…
Koulutuksessa käsitellään syksyllä 2020 ilmestyvän standardin SFS-EN 13155 soveltamista nostoapuvälineiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutuksessa kerrotaan standardin soveltamisesta, varsinkin yksittäin ja…
Opintosuunnasta riippuen insinöörienkin lujuusopin tietämyksessä voi olla suuria eroja. Jos laskentaosaamista ei ole tullut opintojen jälkeen käytettyä aktiivisesti, asiat ovat voineet myös unohtua. Tässä koulutuksessa palautetaan mieleen…
Koneenrakentajalle on usein hankala löytää mitoituksen lähtökohtia eri koneen komponenteille niiden moninaisuudesta ja yhteiseurooppalaisen standardoinnin puuttumisesta johtuen. Koulutuksessa käsitellään koneen osien suunnittelua niitä käsittelevien…
Koulutuksessa käsitellään koneiden suunnittelua, valmistusta ja markkinoille saattamista koskevia vaatimuksia sekä koneiden turvallisuussuunnittelun yleisiä periaatteita.
Nemo enim ipsam
Komission ehdotus uudeksi konedirektiivin 2006/42/EY korvaavaksi EU:n koneasetukseksi hyväksyttiin ja julkaistiin huhtikuussa 2021. Neuvottelut asetusehdotuksen sisällöstä käynnistyivät EU:n neuvostossa ja Euroopan parlamentissa pian komission ehdotuksen julkaisemisen jälkeen. Neuvoston ja parlamentin kanta komission ehdotukseen selvisi…
Koulutuksessa käsitellään koneiden turvallisuuteen liittyvien ohjausjärjestelmien suunnittelussa huomioitavia vaatimuksia standardien EN ISO 13849-1 ja EN ISO 13849-2 mukaisesti. Tämän lisäksi koulutuksessa käsitellään…