Teräsrakenteiden tarkastuspalvelut

Teräsrakenteiden tarkastuspalvelut

Teräsrakenteiden säännölliset tarkastukset tuottavat tietoa rakenteiden kunnosta. Tarkastusten avulla korjaukset voidaan suunnitella ja ajoittaa oikea-aikaisesti. Tarkastustaajuus voi olla 5-20 vuotta, ja siihen vaikuttavat rakenteen ikä, rakenneratkaisut, käytetyt materiaalit, rakenteen kunto sekä ympäristön olosuhteet.

Miksi ja miten teräsrakenteita tarkastetaan?

Vaikka teräsrakenne olisi käyttöönotettaessa kaikki vaatimukset täyttävä, tulee siihen käytön aikana väistämättä muutoksia erilaisten vaurioiden tai rakenteeseen tarkoituksella tehtyjen lisäysten ja muutosten vuoksi. Tällaisia teräsrakenteita ovat esimerkiksi hallit, nosturiradat, valo- ym. mastot, kulkutasot, putkisillat ja kuljettimia kannattavat rakenteet. Näiden rakenteiden kunnosta vastaa niiden omistaja.

Teräsrakenteiden tarkastuksissa käytetään tarpeen mukaan silmämääräisen tarkastuksen lisäksi NDT-menetelmiä säröjen ja vaurioiden etsimiseen, mitataan ainevahvuuksia ja pintakäsittelyn paksuutta, testataan liitosten kireyttä ja mitataan rakenneosien suoruutta esimerkiksi lommahdusvaaran varalta. Koneisiin liittyvien rakenteiden, kuten kulkuteiden ja koneiden kantavana osana toimivien rakenteiden, osalta samalla voidaan tarkastaa myös koneturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Kokenut tarkastajamme määrittelee rakenteen kriittiset kohdat rakennepiirustusten avulla tai niiden puuttuessa suoraan rakenteesta. Rakennetta voidaan tarvittaessa myös mallintaa ja sille voidaan suorittaa tarkistuslaskelmia. Tarkastusraportissa esitetään havainnollisesti havaitut vauriot, muutokset ja muut turvallisuuteen tai käytettävyyteen vaikuttavat tekijät sekä arvioidaan niiden kriittisyys. Korjausta edellyttäviä ongelmia havaittaessa voidaan työtä jatkaa korjaussuunnittelulla.

Laajarunkoisten hallien tarkastukset

Laajarunkoiset hallit ovat oma rakenneryhmänsä. Ennen 2015 rakennettujen laajarunkoisten hallien turvallisuus on pitänyt arvioida vuoteen 2019 mennessä (laki 300/2015). Uudemmissa halleissa vaatimustenmukaisuus arvioidaan rakennustyön aikana. Se, että rakennus on vaatimustenmukainen rakentamisen jälkeen, ei takaa rakennuksen olevan kunnossa vuosikymmenten käytön jälkeen. Tämän vuoksi rakennuksella on oltava huoltosuunnitelma ja omistajan on seurattava rakennuksen kantavuuden kannalta keskeisten rakenteiden kuntoa (laki 132/1999).

Ota yhteyttä! Kaikkiin teräsrakenteiden tarkastuspalveluihimme liittyviin kysymyksiin vastaavat tekninen johtaja Jukka Laaksonen (puh. 044 729 30 02) ja liiketoimintapäällikkö Janne Hirvonen (puh. 044 762 76 82).

Kysy lisää tarkastuspalveluista

Olemme ammattitaitoinen ja palveleva tiimi valmiina töihin asiakkaidemme hyväksi. Nyt kun olet kiinnostunut työskentelemään kanssamme, niin lähetä meille viesti!

Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian viestisi saatuamme. Kiitos!

Kaipaatko lisätietoja tarkastuspalveluista?

Sed ut perspiciatis unde omnis

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem.

Sed ut perspiciatis unde omnis

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem.