Nostoapuvälinestandardin EN 13155:2020 korjaaminen

Irrotettavia nostoapuvälineitä käsittelevän standardin uusimpaan versioon päätyi lopulta varsin monia virheitä, joiden vuoksi sitä ei...

Irrotettavia nostoapuvälineitä käsittelevän standardin uusimpaan versioon päätyi lopulta varsin monia virheitä, joiden vuoksi sitä ei voida hyväksyä yhdenmukaistetuksi standardiksi.

Suomen ja Saksan kansalliset seurantaryhmät ovat kommentoineet virheitä ja ehdottaneet niiden korjaamista esimerkiksi tekemällä uusi korjausliite. Tämän vuoksi CEN on avannut uuden työkohteen, jossa nuo virheet on tarkoitus korjata. Korjausprojektia vetää BSI Iso-Britanniasta.

Tavoitteena on korjauksen nopea eteneminen ja työryhmä kokoontuukin ensimmäisen kerran jo 30.6.2021. Suomalaista näkemystä työryhmässä edustaa FINN-Tarkastus Oy:n nostolaitetarkastusten tekninen johtaja Jukka Laaksonen.

Kerromme standardin korjausprosessin etenemisestä ja mahdollisen uuden korjausliitteen valmistumista lisää ko. standardia käsittelevässä koulutuksessamme, jonka järjestämme seuraavan kerran Tampereella 24.11.2021.